Naredite prostor bolj uporaben. Če v stanovanju živite vsaj nekaj časa, ga dobro poznate in točno veste, kaj vam ni bilo všeč in katere spremembe bodo najbolj dobrodošle za lažje življenje in boljšo dostopnost stvari. Neprimerna razporeditev pohištva in opreme lahko otežuje opravljanje raznih del. To ste zagotovo občutili, zato izkoristite te izkušnje pri iskanju optimalne rešitve za novo razporeditev.

Optimalna mera za prijetno bivanje

renovacija2.jpg

Življenjski slog posameznika se prilagaja možnostim razpoložljivega prostora, hkrati pa izraža njegove potrebe po uporabnosti in estetiki. Modnih trendov včasih ni prav lahko izraziti, bodisi zaradi razporeditve prostorov ali ne najboljšega izkoristka uporabnih površin bodisi zaradi premalo svetlobe v stanovanju. Odkritje optimalne mere je ogledalo novega, prijetnega stanovanja.

Ideje za ureditev stanovanja so vedno dobrodošle. Morda vam je v domovih prijateljev in znancev ali sosedov kaj posebej padlo v oko. Ne poskušajte svojega stanovanja urejati v tekmovalnem duhu, da bi na vsak način hoteli imeti lepšega in boljšega od drugih, ki so vam bila všeč. Prostor, v katerem živite, naj bo urejen v skladu z vašimi potrebami, željami in finančnimi zmožnostmi. Dražje pohištvo lahko nadomestite s cenejšimi, enostavnejšimi in med seboj skladnimi elementi, ki lahko v prostoru prav tako pritegnejo pozornost.

V mislih imejte kakovost prostora

renovacija1.jpg

Pri preurejanju stanovanja imejte v mislih prostorsko kakovost. Z optičnim povečanjem ali zmanjšanjem prostora, prilagajanjem višine, dovajanjem svetlobe ali povezovanjem prostorov lahko precej spremenite videz prostorov. To lahko storite z novo barvo sten in pohištva, vgradnjo drugih materialov ali izbiro pravih elementov pohištva. Dom naj bo zračen, svetel in čim manj občutljiv za vremenske spremembe.

Ko ste natančno opredelili svoje potrebe in želje glede svojega novega bivalnega prostora, a ne veste, kako bi jih izpeljali, se le obrnite na strokovnjake. Z njimi boste zagotovo prišli do dobrih rešitev. Na voljo imajo dobre računalniške programe s tridimenzionalnim pogledom, ki so v veliko pomoč za lažjo predstavo želenega stanovanja.