Tako je oblikovalec, kot sam pravi, uresničil dolgoletno željo po oblikovanju preprostih, vsakodnevnih predmetov, kot so gospodinjski aparati. “Imenitno je združiti svojo domišljijo z napredno tehnologijo ter ustvariti vrhunsko kolekcijo aparatov, ki predstavlja nepozabno izkušnjo za vse čute,” pravi Karim Rashid.

karim4.jpg

Kolekcijo Gorenje designed by Karim Rashid sestavljajo vgradna pečica s tehnologijo HomeMade, sodobno oblikovana napa ter indukcijsko kuhališče v beli barvi z edinstveno grafiko. Osrednji dekorativni element kolekcije predstavlja inovativna vertikalna svetlobna LED-linija vzdolž nape in vrat pečice.

Igrajte se z barvami

karim3.jpg

Barvo LED-osvetlitve je z inovativno tehnologijo MoodLite, razvito v Gorenju, z enim samim dotikom mogoče spremeniti v enega od sedmih nastavljenih barvnih odtenkov. Tako s svetlobo ustvarimo posebno vzdušje, prilagojeno slogu, ambientu ali počutju. Kolekcija Gorenje designed by Karim Rashid, ki prostor razvaja s svetlobo, navdušuje predvsem zahtevnejše kupce, ki cenijo vrhunski dizajn in brezčasno lepoto.

karim2.jpg

Inovativna oblika notranjosti pečice HomeMade z obokanim stropom in zaobljenimi stranicami ter premišljeno namestitvijo grel preverjeno zagotavlja vrhunske rezultate pečenja. Tudi sicer je priprava jedi v novih pečicah opravilo, ki ne spodleti. Barvna svetloba v izbranem odtenku, ki odraža vaše trenutno razpoloženje, pa ponuja posebno izkušnjo za vse čute.

Tehnološko dovršeni aparati

Tehnologija MoodLite pa ne ustvarja le svetlobne barvne kulise, ampak ob vklopu omogoči vpogled v notranjost pečice, z rdečo nianso pa opozori na visoko temperaturo pečice. Novo generacijo pečic odlikujejo številne patentirane inovacije, sinergija oblike in funkcije pa ustvarja novo dimenzijo, ki jo nadgrajuje mehka in zapeljiva grafika.

karim1.jpg

Kuhanje na novem indukcijskem kuhališču IT641KR je preprosto in v zadovoljstvo. Zanimiv grafični vzorec diskretno in nevsiljivo, a prepričljivo pooseblja čutni minimalizem, tako značilen za kreacije Karima Rashida. Da bo ustvarjanje v kuhinji še prijetnejše, pa poskrbi sodobno oblikovana napa v kombinaciji aluminija in stekla, z minimalistično grafiko in različnimi možnostmi LED-osvetlitve.