Pri sanaciji hiše, ki ima novejšo streho, odstranimo stari strop in izolacijo ter nato izdelamo nov strop, ki je spuščen vsaj 20 cm, naredimo parno oviro in vmes vpihamo celulozno izolacijo. Če je strop nizek in višine prostora ne smemo dodatno spuščati, izoliramo streho od zgoraj. Krovci odkrijejo staro streho, na špirovce pritrdijo distančnike višine deset centimetrov ali več, streho podeskajo in namestijo sekundarno kritino ter pokrijejo. Medtem ko krovci polagajo deske na streho, vpihamo celulozno izolacijo Thermofloc med obstoječi strop in deske v debelini 25 do 40 cm. Na neizkoriščenih podstrešjih pa celulozno izolacijo posujemo kar po tleh, čez obstoječo izolacijo.

S celulozno izolacijo Thermofloc izoliramo stene starih hiš z notranje strani. Na stenah naredimo knauf stenske obloge s parno oviro Intello in vmes vpihamo celulozno izolacijo Thermofloc debeline 8 do 15 cm. Izoliramo pa tudi stene lesenih hiš.

Ker je narejena iz papirja, je celulozna izolacija naravni material. Sposobna je sprejemati in oddajati vlago in s tako uravnava vlago v prostoru.

Celulozna izolacija se vpihuje s pomočjo vpihovalnega stroja. Vpiha se po cevi z zračnim pritiskom. Zrak s celulozno izolacijo, ki pride iz cevi, se v ostrešju vrtinči in nosi s seboj kosmiče celulozne izolacije v odprtine in špranje. Vpihani celulozni kosmiči tvorijo veliko izolacijsko ploščo brez stikov in toplotnih mostov. Celulozna izolacija Thermofloc zapolni ves votel prostor v ostrešju ali steni. Pravilno vpihana celulozna izolacija se ne poseda. Celulozno izolacijo Thermofloc vpihujejo izvajalci z avstrijsko licenco, ki jamči kakovostno izvedbo.