Naravni in neškodljivi materiali

Dojenčki ne morejo odločati, v kakšni zibelki bodo spali, njihovi starši pa lahko. Zato poskrbite, da je posteljica kakovostne izdelave in narejena iz kakovostnih materialov. Pri izdelavi otroškega pohištva danes uporabljajo številne nove materiale, vendar so ti lahko zaradi vsebnosti strupenih snovi škodljivi zdravju. Izberite raje posteljico iz naravnega lesa, ki je preverjeno neškodljiva za nežno otroško bitje.

Starši se največkrat odločijo za kakovostno in trdno pohištvo za otroško sobo, ki je najbolj varno za nadebudne malčke, ko začnejo raziskovati svojo okolico. Otroci hitro rastejo, posteljice, ki so vzdržljive, pa lahko rastejo skupaj z njimi. Danes je na trgu veliko inovativnih rešitev, s katerimi klasično zibelko z eno ali dvema varnostnima prečkama z nekaj posegi spremenimo v posteljico za kratkohlačnika in celo prvošolčka.

Tudi dizajn sobe je pomemben

Kljub temu, da se dekoracija otroške sobe, ko malček odrašča, nenehno spreminja, pa je vseeno dobro posvetiti nekaj več pozornosti tudi dizajnu. Pomembno je, kakšna atmosfera vlada v kraljestvu otroka, zato naj lepo urejena soba odseva spokojnost in sproščenost.

Barve zelo vplivajo na otrokovo duševno počutje, zato izberite stensko barvo v modrih, rožnatih ali peščenih tonih, ki ne motijo in spodbujajo možgansko aktivnost. Poskrbite pa tudi za diskretno osvetljavo, ki malčka ne bo motila, ter za nočno lučko, ki bo svetila med njegovim zasluženim počitkom.

Fotogalerijo si lahko ogledate tukaj.