V osnovi je prostora dovolj, vendar me nekoliko moti razporeditev v dnevnem prostoru, kjer je skoraj ena tretjina namenjena prehodnim potem, kar pomeni, da seveda izgubljamo kvalitetni bivalni prostor. Nekoliko moti tudi direkten pogled na vrata drugih dveh sob, obenem pa tudi ni dovolj sten za optimalno namestitev pohištva. Zato sem zadevo rešila tako, da sem takoj za vrati v delovno sobo umestila pregradne police do stropa, torej ožji element v dolžini 180 cm, kjer je tudi idealen prostor za televizijo. Police so lahko delno zaprte, tako da ne dajejo občutka utesnjenosti, obenem pa omogočajo delno zakritje vrat. Predlagam kombinacijo venge in stekla. Pred kuhinjsko steno sem umestila še eno višjo omarico za shrambo stekla, krožnikov in podobno.

Da bi prostor pridobil globino, za steno v ozadju in steno ob jedilni mizi predlagam drugačno barvo oziroma – sama sem uporabila črtasto tapeto. Druge stene v prostoru naj bodo v enotni barvi.

Jedilni kot je zaradi pomanjkanja prostora sestavljen iz klopi in dveh stolov.

Spalnica je pregrajena takoj ob vstopu, in sicer sem med posteljo in vhodnimi vrati namestila mavčno steno, ki je obešena in prosto visi s stropa (lahko seveda izbirate tudi v kombinaciji različnih stekel ali drugih materialov). Stena je lahko tapecirana ali prelepljena s fototapeto po vaši izbiri. Nad steno umestite reflektorske luči. Tako se boste izognili občutku, da ste v študentski sobi, kot pravite, saj tako prostor postane nekoliko bolj zanimiv.

Preostane vam še študijski prostor, kjer sem umestila večjo delovno mizo, knjižno omaro in počivalnik.

Darja Hughes, dipl. design. inter.