Prostor je sicer velik, a zaradi pomanjkanja sten bo težje umestiti kaj več kot nujne kose pohištva. Najprej sem naredila spremembo pri vhodu v dnevni prostor, kot je razvidno iz načrta. Vrata, ki naj bodo steklena, so široka 100 cm, za njimi je 50 cm stene. V tem kotu je umeščena višja omarica, lahko steklena vitrina, ki je poleg TV-omarice in sedežne garniture pravzaprav tudi edini kos pohištva v dnevni sobi. To pa je osnovni minimum v tako velikem prostoru.

Nič ni narobe s stekleno steno, pravzaprav bi jaz na vašem mestu obdržala samo kotni zid, vse drugo pa se lahko spremeni v panoramsko steno. TV-omarica je umeščena pred okno, prevelik vdor svetlobe se lahko reši z zaveso na tem mestu. Čeprav je stena med jedilnico in dnevno sobo nosilna, preboj v širini 180–200 cm ne bi smel biti večji problem, če boste za nasvet povprašali statika.

V kuhinji sem naredila nekaj sprememb, in sicer predlagam takoj za dimnikom hladilnik in nato vgradno pečico z nadgradnjo omarice, pomivalni stroj je ob koritu in kuhalna plošča v sredinskem pultu, ki je seveda dvignjen na višino 90 cm. To pomeni, da je jedilna miza približno 15 cm nižje. Otok je narejen tako, da so pod njim vgradne omarice, tista v kotu se odpira s strani jedilnice. V kotu imate še možnost manjše omarice.

Darja Hughes, dipl. design. inter.