Čeprav razpolagate z relativno majhno kvadraturo, je razporeditev prostora takšna, da lahko pravzaprav ustvarite kar tri vsebinsko ločene prostore. Edina večja pomanjkljivost, ki je ne morem popraviti, je ozka predsoba, kjer je nemogoče umestiti karkoli, no, morda samo kakšen stenski obešalnik in ogledalo. Le-tega priporočam po celotni širini stene za vrati, saj bo tako prostor optično večji.

V kuhinji imate možnost zelo racionalne izrabe prostora, s tem da je na začetku visok ožji element, ki je v zgornjem delu steklen in služi kot kredenca. Predlagam, da so kuhinjski elementi do stropa.

Ker je v nadaljevanju prostor zelo ozek, hkrati pa ga je treba funkcionalno dobro izkoristiti, takoj na levi predlagam vgradne police v globino 30 cm, kamor boste lahko spravili vse knjige. Ta del naj bo pozidan iz siporeks opeke in zaključen z mediapan ploščo, ki jo nato pobarvate enako kot steno, tako da v prostoru pravzaprav izgine. Če boste namesto tega sem postavili kakšen kos pohištva, bi prostor utegnil delovati prepoln. Delovni kotiček je ob oknu, v nadaljevanju pa je vgradna omara, v kateri je 200 cm namenjenih za shrambo oblek, ostalo pa prirejeno za TV in še nekaj polic. Vsekakor je ta del stene obdelan s pohištvom do vrha. Spalni del je umeščen v preostanek prostora, kjer je dovolj prostora za udoben dnevno-spalni kot.

Darja Hughes, dipl. design. inter.