Pametno in funkcionalno opremiti vašo garsonjero je res kar trd oreh. Stene, ki niso zgrajene v pravokotnih linijah, v prostoru povzročajo kar nekaj neuporabnih predelov. Tudi obstoječa okna so umeščena samo v enem delu prostora.

Brez nekoliko korajžnega posega je skoraj nemogoče ugoditi vašim željam. Narisala sem vam varianto, za katero menim, da je ustrezna in uporabna.

Predlagam, da naredite predelno steno iz plošč Knauf. Tako boste pridobili prostor, ki naj bi bil namenjen spalnici. Če vam statik dopušča, vam predlagam, da v tem prostoru sedanjo vmesno steno (v risbi je črtkano označena) odstranite in s tem dobite vsaj nekoliko svetlobe v sobo. Okno je izjemno majhno in če je mogoče, ga povečajte.

V preostalem prostoru je oken in vrat več kot dovolj. Za umestitev kuhinjskih elementov vam predlagam, da vodovodno instalacijo minimalno premestite. Tako lahko izvedete dovolj funkcionalno kuhinjo. Vmesni element naj bo visok približno 90 cm. S takšno razporeditvijo opreme lahko umestite jedilno mizo ustreznih dimenzij za večje število ljudi.

Vsekakor potrebujete veliko poguma za poseg v zelo zahtevno oblikovan prostor!

Inge Kalan Lipar, univ. dipl. inž. arh.