Jesenski vrtovi so polni najrazličnejšega cvetja. Okrasimo z njim tudi okenske police in pripravimo zasaditev, ki bo trajala še daleč v mrzle dni.

cv1.jpg

Cvetlična zasaditev z ognjem sonca in jesenskih pridelkov je polna toplote. Oranžno rumene astre, pritlikava škrlatna trava, majhne dekorativne bučke, pritlikave rumene krizanteme in okrasni čili. Le zakaj bi ob tolikšni lepoti barv okenske police bile brez cvetja?

cv2.jpg

Buče večjih in manjših dimenzij lahko kombinirate z barvitimi odtenki okrasnih trav. Dodani so posušeni rdeče-rumenkasti plodovi grenkoslada.

cv3.jpg

Čudovito in občudujoče. Nič ni lepšega, kot lepo zasajeno cvetlično korito, polno barv in različnih rastlin. Tale majhen sončni vrtiček združuje rastline, ki so kot nalašč za zabavo v soju sveč. Pri nasaditvi se osredotočite na sredino, strani pa dopolnite z zelenimi okrasnimi travami in bršljanom. Center cvetličnega korita naj sestavljajo jesenske večcvetne astre, okrasni ohrovt ali zelje in bučke kontrastnih barv.

cv4.jpg

Temna modrina okrasnega ohrovta in žareči odtenki pritlikavih večcvetnih krizantem oblikujejo čudovito kaskado. Zasaditev dopolnite z večno zelenim bršljanom.