Čas obiranja limon se približuje, zato jih bo kmalu, predvsem v južnih deželah, na pretek. Pet nenavadnih načinov za uporabo povsem običajnega živila,  kot je limona, je preprosta. Ste vedeli, da jo lahko uporabite namesto dezodoranta? Z že uporabljenima ali na novo odrezanima polovicama limone se podrgnite pod pazduho in v hipu odstranite neprijeten telesni vonj.

Limone so v gospodinjstvu vsestranske

Z limono lahko odstranite tudi madeže črnila na perilu. Limono stisnite na madež in pustite stati čez noč. Če je treba, postopek ponovite pred pranjem.

Limonin sok je odličen tudi pri sončnih opeklinah. Nanesite ga na opečeno mesto in pomagajte koži, da si hitreje opomore.

Tudi medeninaste lonce lahko očistite z limono. Izdelajte gosto pasto iz limoninega soka in soli ter z njo odstranite ostanke oksidacije.

Za čiščenje mikrovalovne pečice zmešajte 3 žlice in pol limoninega soka s skodelico in pol vode. Zmes postavite v posodico in jo za nekaj minut položite v pečico. Para limoninega soka in vode bo pečico osvežila in omogočila, da boste enostavno odstranili madeže in ostanke hrane s sten.