Upoštevala sem njene želje in naredila izris za kuhinjo v rdeči in črni barvi. Rdeča barva je dandanes moderna in zaželena barva kuhinje. Glede na to, da okno poteka v celotni dolžini stene, bo tudi črna barva primerna in ne bo pretemna. Prostor je velik, zato so tudi površine velike. Gospa si je zaželela, da bi bile vse tri stene kuhinje zapolnjene z elementi, in pri načrtovanju prostora sem to upoštevala.

Na steni poleg vrat so naslednji elementi: velik vgradni hladilnik na eni in velik zamrzovalnik, prav tako vgradni, na drugi strani. V vmesnem prostoru sta vgrajeni pečica in mikrovalovna pečica, obe v črni barvi. Poleg teh elementov je vgrajena izvlečna shrambna omara. Na steni pod oknom je pult, pod njim pa globoki dvojni predalniki. Na nasprotni steni so vse inštalacije za vodo in napo.

Zaradi želje po ekstravagantnem videzu kuhinje sem si dovolila manjšo posebnost: kuhališče in korito sem pomaknila bolj v prostor, tako so predali za 15 cm globlji. S tem je kuhinjski pult postal bolj razgiban. Obloga nad delovnim pultom je steklena, da se bolje poda k celotnemu modernemu videzu. Na eni strani nape sem načrtovala dve svetlobni polici, na drugi strani, nad koritom, pa dve vitrini s črnim steklom. Na viseče in visoke omare sem dodala luči, ki bodo poseben učinek dodale še posebej takrat, ko se stemni. Zaradi same barve kuhinje predlagam, da so stene kuhinje v beli barvi, prav tako naj bodo tudi tla v belih ploščicah.

Valentina Jeglič, GA BTC Ljubljana