Za udobje in učinkovitost novega brivnika poskrbijo tri glavne lastnosti, zaradi katerih SensoTouch 3D izstopa na svojem področju:

GyroFlex 3D je posebna, tridimenzionalna komponenta, ki omogoča, da brivnik popolnoma sledi obliki obraza. Zagotavlja, da že z rahlim pritiskom brivnik optimalno obrije vse predele z minimalnim draženjem.
UltraTrack je nova, inovativna brivska glava, ki omogoča britje tesno ob koži brez odvečnega draženja. Združuje tri specializirane odprtine na vsakem disku, ki ujamejo vsako dlako z le nekaj potegi: prekati za normalne dlake, kanali za dolge in poležene dlake in luknjice za najkrajše strnišče.
Aquatec pa je vgrajeno tesnilo, ki omogoča udobno suho britje in osvežujoče mokro britje za tiste, ki želijo tudi s SensoTouch 3D uporabljati gel za britje.

Pametna in elegantna oblika omogoča enostavno uporabo: SensoTouch 3D je prilagojen za enostavno držanje in povečan nadzor brivnika med britjem. Napredni prikazovalnik nudi vpogled v preostale minute brivske moči, sporoči kdaj, je potrebno polnjenje in kdaj je treba očistiti glave. Izdelke linije SensoTouch 3D dopolnjuje še čistilni sistem, ki čisti, lubricira in polni brivnik.

Odkar je bil svetu leta 1939 predstavljen prvi brivnik Philishave, je podjetje Philips nadaljevalo s širjenjem inovacij in zmogljivosti na področju električnega britja. Brivnik SensoTouch 3D je najbolj napreden Philipsov brivnik doslej, s čimer so soglašali tudi moški, ki so ga testirali: 80 odstotkov jih je pritrdilo, da je SensoTouch 3D za kožo najbolj nežen električni brivnik.