Praktično pohištvo v jedilnici bo ta prostor spremenilo v funkcionalen in ne le druženju, temveč tudi shranjevanju namenjen kotiček. Dejstvo je, da mnogi čez teden, ko zaradi obilice dela nimajo časa za skupna družinska kosila in prijateljsko druženje, jedilnico uporabljajo kot shrambo. Na jedilno mizo odlagajo najrazličnejše predmete, po tleh pa so nakopičene košare ali škatle z različno vsebino. Zakaj ne bi izkoristili prijetnega s koristnim in s preprostimi rešitvami spremenili jedilnico v lep in funkcionalen prostor?

j1.jpg

Jedilna miza, katere ogrodje sestavljajo predali, je kot nalašč za shranjevanje steklenic vina, odpiračev, jedilnih prtičkov, kuhinjskih krp in drugih nujnih predmetov za popolno večerjo s prijatelji. Tako vam ne bo za vsako malenkost treba vstajati od mize.

j2.jpg

Praktična omara z odprto hrbtno stranjo bo lepo povezala jedilnico in dnevno sobo. Na police postavite knjige s kuhinjskimi recepti in drugimi vsebinami, dekorativne predmete in mini glasbeni predvajalnik. Tudi kakšen svečnik ali vaza z rožami se bosta lepo podala v prostor.

j3.jpg

Kadar imate v stanovanju malo prostora, je treba izkoristiti vsak vogal. Shranite škatlice s CD-ji, DVD-ji in druge drobnarije v tesno se prilegajočo omaro pod stopnicami, jedilnica pa naj zavzame osrednje mesto v prostoru.

j4.jpg

Omare in drugo pohištvo za shranjevanje naj bo živahno. Poživite ga z barvitimi škatlami, nenavadnimi oblikami ogledal in jasno osvetljavo.

j5.jpg

Servirni voziček bo poenostavil vaša kosila in večerje. Nanj postavite izbrane vrste vina, uporabite ga kot stoječi bar ali pa z njim v jedilnico pripeljite večjo količino pribora in drugih potrebščin. Ko ga ne uporabljate, naj bo postavljen v jedilnici in namenjen shranjevanju.

j6.jpg

Prostor v majhni jedilnici boste pridobili s stoli brez naslonjal. Praktične kocke za sedenje pospravite pod mizo in jih izvlecite, ko jih potrebujete.

j7.jpg

Tudi praktične police, ki jih vpnete med dve steni, so večno moderne. Nanje razporedite družinske fotografije, CD-je, knjige ali škatle iz naravnih materialov za shranjevanje drobnarij.