Predsoba s kopalnico

Predsoba je sestavljena iz dveh enot. V prvem delu sta pralni in sušilni stroj, nameščena drug nad drugim v zaprt sklop predsobnih vgradnih omar, ker, kot rečeno, za samostojni utility ne bi bilo dovolj prostora. Dodatna vgradna omara je umeščena tudi v steno spalnice in se lahko odpira po želji iz predsobe ali iz spalnice. Lahko jo tudi razdelite, tako da je dostopna z leve polovice iz predsobe in z desne iz spalnice, na primer. Shrambnega prostora nikoli ni preveč. V drugem delu predsoba naredi zavoj, kar je potrebno zaradi logistike prostora, pa tudi bolje z estetskega vidika. Barve in materiali: po tleh predlagam parket, vrata daljše omare so lahko ogledala, druge vgradne omare venge, v kombinaciji s kovino.

Stene: ena stran tapete z večjim vzorcem, druga stena in strop sta enake barve, lahko v kontrastu s tapeto ali v barvi vzorca.

Svetila: reflektorji.

Kopalnica: namesto banje sem umestila večjo prho, ki je izvenserijska, pri odtoku WC, radiator pod oknom, takoj za vrati še umivalnik in seveda, na vašo željo, tudi infražarčno savno. Ta je umeščena v zunanji kot kopalnice in je dovolj velika za dva. Če bi želeli finsko savno, ki bi verjetno morala biti večja, bi jo pravzaprav lahko potegnili še za kakšnih 50 cm proti sredini kopalnice, tako da bi se vrata še vedno lahko nemoteno odpirala navzven. Barve: predlagam kombinacijo kamna in peščenih ploščic, z vstavkom temne kave na najdaljši steni (kjer je umeščen WC). Na tej steni imate tudi možnost obešalnikov za brisače in kopalne plašče.

Razsvetljava: vgradne halogenke in stenski lučki ob umivalniku.

Darja Hughes, dipl. design. inter.