Na voljo imamo mnogo možnosti za polepšanje kopalnice. S spreminjanjem postavitve kopalniškega pohištva lahko vplivamo na bolj razgiban videz, harmoničnost, dostopnost ter uporabnost tega prostora. Priročne pa so tudi barve, saj bomo z njimi v razmeroma kratkem času dosegli zelo opazne spremembe. Izberimo barve, ki so nam ljube. Z njimi polepšajmo in spremenimo videz kopalnice, pri tem pa upoštevajmo tudi moč, ki jo v prostor prinaša svetloba.

crte1.jpg

Črte na stenah v kopalnici - zakaj pa ne?

Premočne barve lahko včasih povzročijo, da prostor izgubi bistvo. Temu se bomo izognili tako, da bomo pazili na količino pobarvnih površin v prostoru. Ena izmed možnosti je, da uporabimo vzorec na osnovi črt. Osnovno barvo kopalnice – to je tista, ki jo je v tem prostoru največ – dopolnimo s harmoničnimi barvnimi odtenki.

crte2.jpg

Ni nujno, da s črtami poudarimo prav vse detajle. Omejimo se zgolj na stene in morda na kakšen detajl, kot so na primer brisače ali zavesa za kad.

Načrtovanje dela

Najprej se odločimo, s kako širokimi črtami želimo polepšati kopalnico. Nato si s pomočjo posebnega stenskega zaščitnega traku označimo posamezna polja. Z enim odtenkom barve bomo naenkrat pobarvali vsa polja, za katera menimo, da naj bi bila enake barve. Ko se ta posušijo, pobarvajmo z odtenek močnejšim ali nežnejšim tonom še druga polja. Dobili bomo lep harmoničen raster, ki bo v kopalnico vnesel nekaj dinamike in privlačnosti.

crte3.jpg

Ni nujno, da se odločimo le za vertikalne črte, kajti tudi horizontalne niso nič manj zanimive. Po enakem postopku, ki temelji na kombinaciji močnejših in manj intenzivnih barv ali barvnih odtenkov, ustvarimo unikaten vzorec, ki bo lepo popestril kopalnico.

crte4.jpg