Zunanja podoba BUCC je delo tajskega biroja 49 Group, posebno pozornost pa privablja oblikovna rešitev, ki je delo studia Supermachine. Slednjega sestavljajo štirje arhitekti s sedežem v Bangkoku. Že od začetka so njihove stvaritve povezane s filozofijo kreativnega ustvarjanja in eksperimentiranja na področju oblikovanja.

Tajska vlada vidi prihodnost v kreativnem ustvarjanju

»Ustvarjamo na način gverilskih oblikovalcev. Pri nas vsakdo opravlja vsa dela, pri čemer pa se znotraj delovnega procesa ves čas izmenjujemo in dopolnjujemo,« je svoje delo opisala ekipa arhitektov. Njihovo delo je bila ureditev univerze, ki se razprostira na 600 kvadratnih metrov in vključuje učilnice, galerijo, pisarne, knjižnico… BUCC je izziv  vladnega programa, ki želi tamkajšnje gospodarstvo preoblikovati iz kmetijskega in industrijskega v ustvarjalno.

Sodobni načini komuniciranja

Kreativnost, komunikativnost in eksperimentiranje se v  BUCC izkazujejo z razigrano, intenzivno in prilagodljivo opremo, pohištvom, stenami… Delček v mozaiku nenavadnih rešitev studia Supermachine je tudi točkovna stena, ki spreminja barvo. Razprostira se na 180 kvadratnih metrih, sestavlja pa jo 10.000 posebno oblikovanih izbočenih osemkotnikov, ki se sučejo in spreminjajo barvo. Vsak izmed delcev je obarvan v rožnato, rumeno, zeleno in modro; študenti lahko vsakega izmed njih poljubno zasučejo in tako sodelujejo v kreativnem procesu spreminjanja barv, pisanja sporočil…

V stavbi je tudi prostor, ki je oblikovan kot vesoljska ladja. Gre za internetni center z neomejenim dostopom do interneta.

Video si lahko ogledate tukaj.

Fotogalerijo si oglejte tukaj.