Pomembno je, da izberete tako mizico, ki se bo skladala z drugo stanovanjsko opremo. Zapomnite si, da je en kos pohištva samo eden od »glasbenikov« v »simfoničnem orkestru«. To ne pomeni, da mora biti klubska mizica videti kot vsa oprema. Kontrast je zelo zaželen, vendar se mora slogovno ujeti z drugim pohištvom.

Kako velika naj bo?

Med mizico in kavčem naj bo vsaj 40 centimetrov prostora. Klubska miza naj bo dovolj dolga; bolje je, da je predolga kot prekratka, sicer bo vse skupaj videti nagneteno. Bistvo pa je, da odlagalna mizica daje vtis prostora in vam dovoli dihati.

table1.jpg

Večina sodobnih klubskih miz je visoka okoli 45 centimetrov, nekatere pa tudi manj. Pred nakupom pretehtajte, da ne boste izbrali prenizke, saj se boste morali sicer sklanjati po pijačo, daljinski upravljalnik ali revijo. Pazite pa tudi na kolena, da se v temi ne boste zaleteli v njen rob.

Iz katerega materiala?

Sodobne klubske mizice so lahko iz lesa, stekla, plastike ali recikliranih materialov, ki v zadnjem času pridobivajo na pomenu. Če ste navajeni z nogami počivati na mizici, ne izberite dragocenih materialov, kot sta steklo in drag furnir. Lesene mizice so zelo trpežne in vam bodo služile dolga leta.

table2.jpg

Nekateri se z industrijsko izdelanimi klubskimi mizicami ne zadovoljijo in se raje odločijo za originalno rešitev, podkrepljeno s skrbjo za okolje. Izjemno privlačne so mizice, narejene, denimo, iz starih vrat, knjig ali naplavljenega lesa. Bodite ustvarjalni tudi vi in izdelajte originalno odlagalno mizo.

Kaj postaviti nanjo?

Na sodobno klubsko mizo lepo pristajajo cvetlični aranžmaji, posebno v spomladanskem času. Vaze in okrasne posode so prav tako očesu prijetna rešitev. Nekateri na mizico najraje postavijo časopise in revije, drugi spet na njih odlagajo knjige.