Če ste vedno sanjali, da bi vozili poršeja, imate zdaj možnost, da si namesto slednjega privoščite vsaj kuhinjo, ki odraža oblikovalsko dovršenost tega prestižnega avtomobila. Les, granit, satinirano steklo, ki sestavljajo kuhinjo, se stapljajo v funkcionalne in estetske oblike kot nalašč in po meri sodobnega moškega.

Stavita predvsem na moške

porshe_kitchen1.jpg

Poggenpohl in Porsche sta pri oblikovanju kuhinjskega koncepta P 7340, ki je pred dvema letoma prejel zlato priznanje za oblikovanje na sejmu CeBIT v Hannovru, stavila zlasti na tisto, kar od kuhinje pričakujejo moški (a tudi ženske ne bodo razočarane). To pomeni, da jim poleg visoke tehnologije in neizbežnega popolnega avdio-video sistema ponuja vse, kar jim olajša pripravo hrane.

V kuhinji se niti med strastno pripravo zahtevnih obrokov ne utrudite. Namesto ročk, potiskanja in vlečenja se kuhinjski elementi odpirajo, premikajo in zapirajo z nežnim dotikom, enako velja za upravljanje kuhinjske elektronike. Izdelovalec je mislil na vse in je tudi opremo – vse od pomivalnega stroja do lonca na pritisk - oblikoval po meri kuhinje.

Prestižna kuhinja za prestižne apartmaje

porshe_kitchen2.jpg

Prestižne kuhinje, ki so rezultat sodelovanja Poggenpohla in Porscheja, krasijo številne zasebne domove in apartmajske komplekse po vsem svetu. Vrhunska kuhinja v črnem je nazadnje obogatila opremo najdražjega apartmaja Imperial v pariškem hotelu Ritz, ki stane 10.000 evrov na noč. Partnerja se letos odločila podaljšati sodelovanje pri oblikovanju luksuzne kuhinje do leta 2014 – na trgu bosta ponudila tudi cenovno dostopnejši model.