Danes so kabine za prhanje na voljo v dveh izvedbah. Zatesnjene so lahko z okovjem ali s profili. Pri kabinah z okovjem ni okvirjev, temveč so postavljene le prosojne steklene stene, ki so med seboj povezane s kovinskimi in polimernimi materiali. Take kabine so elegantnega videza in so praviloma izdelane po meri oziroma tako, da so prilagojene steni.

bathroom.jpg

Nasprotno pa so stene in vrata  kabin za prhanje s profili z vseh strani obrobljene z različnimi kovinskimi ali s polimernimi materiali. Neprepustnost takšnih kabin je boljša, saj voda ne more prodreti iz njih.

Višina

Pri izbiri kabine bodite pozorni na dimenzije med spodnjim robom plitke kadi in zgornjim robom stene oziroma vrat. V zadnjem času so priljubljene kabine z zelo nizko kadjo ali brez nje. Skladno s tem so stene takih kabin za prhanje višje.

shower1.jpg

Materiali

Za kar največjo varnost je treba posebno pozornost nameniti izbiri materiala. Ponavadi so kabine izdelane iz stekla ali transparentnih polimernih materialov. Če bomo izbrali steklo, naj bo le-to varnostno, debelo med 6 in 8 centimetrov. Če se razbije, se razleti na neostre črepinje.

Vzdrževanje

Materiali za površinsko zaščito sten in vrat modernih kabin za prhanje omogočajo, da lahko površino enostavno pobrišemo in tako odstranimo ostanke vode, mila in šampona. Ti materiali so prav tako odporni na delovanje različnih fizičnih in kemičnih faktorjev, kot so na primer vroča voda, delovanje sredstev za vzdrževanje higiene in čiščenje.

shower2.jpg

Oblike

Kabine za prhanje so na voljo v nekaj osnovnih oblikah, tako da učinkovito dopolnijo prostor. Najbolj pogoste so kabine pravokotnih oblik, kotne in v obliki črke »u«. Slednje omogočajo dobro gibanje tistega, ki se prha. Poleg teh oblik pa lahko pogosto vidimo še  kabine v obliki četrtine kroga ali peterokotnika.

Vrata kabin so na voljo v treh modelih: lahko so krilna, drsna ali dvokrilna. Za vhod in izhod iz kabine so najbolj primerna drsna vrata, vendar pa praviloma zavzamejo več prostora. Dvokrilna vrata omogočijo odpiranje navznoter in navzven.

Udobje

Ena izmed največjih pomanjkljivosti kabin za prhanje je, da v njih ne moremo puščati pripomočkov za tuširanje, kot so mila, šamponi, sredstva za prhanje, gobe, krtače… Zato bi osnovna oprema kabine za prhanje morala vključevati tudi različne police, držala in kljukice za obešanje. Za popolno udobje pa je nujno, da je kabina za vodo neprepustna. To pomeni, da stene in vrata ter njihovi medsebojni spoji dobro tesnijo in ne dovolijo niti najmanjšega namakanja kopalniških tal ali sten.