Verjamem, da boste nad rešitvijo situacije v kuhinji precej presenečeni, saj je popolnoma drugačna od vašega predloga. V kuhinji sem pult podaljšala do konca, tako da zaobjema vso steno in se nadaljuje v obliki črke U. V levem kotu imate tako hladilnik in dvignjeno pečico, v sredini kuhalno ploščo, pomivalno korito je postavljeno v kot, nasproti pa je še dovolj prostora za sredinski delovni pult v izmerah 60 x 120 cm. Takšna oblika kuhinje se mi zdi najbolj funkcionalna in tudi oblikovno zanimiva.

Mizo sem postavila v desni kot, v levem je prostor za servirno omarico. Predlagam odprtino v dnevno sobo v izmeri 145 cm, seveda brez vrat.

Dnevna soba ni najbolj idealnih oblik, saj so vrata nasproti okna, tako da je težko ujeti dve daljši in med seboj nasprotni si steni. Osebno se vedno ogibam situaciji, kjer je sedežna garnitura obrnjena direktno proti vhodnim vratom. A tu ne gre drugače. Pianino sem res postavila v kot, kjer ste predlagali, ob lončenem kaminu pa naj bo še kakšen uporaben kos pohištva, da bo prostor bolje uravnotežen.

Predlagam kotno zofo in TV-omarico na nasprotni steni, ker, kot rečeno, niti ni veliko drugih možnosti.

Darja Hughes, dipl. design. inter.