Ta odgovor bi lahko pričeli z uganko: „Kaj ima vsaka hiša, še tako majhna ali velika?“ Kopalnico, seveda! Vsaj eno. Vsekakor sem bila nekoliko začudena, da v zidanici prebivate že toliko let in da vsa ta leta pravzaprav nimate lastne kopalnice! Kopalnica predstavlja osnovo nekega bivalnega minimuma, brez katerega si dandanes težko predstavljamo normalno življenje. Zato je resnično skrajni čas, da ste začeli razmišljati v tej smeri, dragi Stanko.

Glede na že zastavljeno pozicijo, predlagam da tudi po prenovi in temeljiti sanaciji vlažnih sten ostanete pri enaki postavitvi pohištva, kot jo imate sedaj. S to razliko, da bi bila kopalnica dostopna z vzhodne stene zunanje strani, s prebojem stene za vrata, kot prizidek v izmerah 2,5 x 2,2 metra. To popolnoma zadostuje za vse kar potrebujete: pralni stroj z nadgradnjo polic, prho, stranišče in umivalnik. Nad umivalnikom je manjše okno.

Pa le čim prej na delo, prepričana sem, da vam bo kopalnica v veliko zadovoljstvo, pa še gostje bodo raje prihajali k vam ...

Darja Hughes, dipl. design. inter.