Res imate kar precej prostora, vendar v dani situaciji ne vidim prostora za štiri sobe, poleg kopalnice, seveda. Omejitve predstavljajo predvsem dimniki, zračniki, naklon strehe itd. Zato predlagam, da podstrešje uredite v dve otroški sobi in eno spalnico. Če se ne bi odločili za spalnico, bi lahko ta prostor seveda razdelili v dve manjši, med seboj enaki enoti, od katerih je ena prehodna. Tako pravzaprav ne bi bistveno posegali v dano razporeditev prostora.

Takoj ob stopnicah sem umestila večjo od obeh otroških sob, ki je lahko namenjena tudi dvema otrokoma. Če bi želeli, lahko namesto podaljšane pisalne mize dodate še eno posteljo. Sicer pa je soba pregrajena proti nižjemu naklonu strehe, tako da je ob eni strani dostop do vgradne omare in pri postelji omarica, ki se delno odpira zgoraj kot zaboj, delno pa je pregrajena v police nad posteljo. Kot ob vhodu sem obdelala s knjižnimi policami do stropa. Soba ima dve strešni okni.

Master spalnica je pravzaprav pregrajena na dva dela, na spalni in shrambni del. V shrambni del sem vključila tudi obstoječi steber. V spalnici sem pred posteljo umestila še omarico v globini 30 cm, z možnostjo namestitve TV-sprejemnika in knjižnih polic do stropa. Tako soba ne bo preveč pusta. V tem prostoru predlagam dve strešni okni, v vgradni omari pa po dve odprtini z umestitvijo svetlobnih odbojnikov Solatube.

Druga otroška soba je nekoliko manjša od prve, zaradi dimnika in zračnikov tudi v malce slabši prostorski poziciji. Predlagam, da v območju zračnikov prostor ogradite, tako da bodo na eni strani vgradna omara, na drugi pa police, ki gledajo v sobo. Vgradna omara je dostopna iz kota ob dimniku. Tudi ta soba ima posteljo in precej veliko delovno mizo za dva.

Kopalnica vsebuje samo osnovne elemente, kot so prha, umivalnik in WC, ki sem ga zaradi nizkega naklona strehe odmaknila od zidu z omaricami. Če bi želeli večjo kopalnico, jo lahko podaljšate v območje vgradne omare v otroški sobi, za ta namen pa izkoristite prostor takoj za vrati sobe.

Darja Hughes, dipl. design. inter.