Vsekakor se strinjam, da imate nekoliko neugodno pozicijo zaradi obstoječih stopnic, ki zavzemajo centralni del osrednjega prostora. Pravzaprav sem nekoliko razmišljala o zamenjavi pozicij kuhinje z jedilnico in dnevne sobe, kar bi bilo bolj smiselno, a na žalost neizvedljivo. Vsaj ne v takšni obliki, ker si pač želite še kuhinjski otok.

V vsakem primeru pa se mi zdi bolje, če je kuhinja nameščena ob oknu in jedilnica v zahodnem kotu, kajti v kuhinji je dnevna svetloba bolj uporabna kot v jedilnici. Kar zadeva vrata v pomožni prostor pod stopnicami, sem jih prestavila v območje jedilnice, kar je veliko bolj smiselno – upam le, da je to možno. V tem prostoru bi na vašem mestu umestila kuhinjsko shrambo, z dodanim stenskim prebojem za zračnik. Tako imate vsaj nekoliko več prostora v predelu dnevne sobe in možnost nekoliko večje sedežne garniture, sicer ste zelo omejeni. Zato sem tudi nekoliko podaljšala steno ob vznožju, tako da lahko prostor optimalno izkoristite. S tem pridobite občutek bolj poenotene dnevne sobe. TV-omarica je v kotu med teraso in kuhinjo, na drugi strani pa še vgradne police.

V predsobi ne vidim kakšne boljše opcije, saj mora ostati osnovna komunikacija med sobami, po drugi strani pa kopalnica in garderobna omara ne bi mogli biti večji. Tako vam pravzaprav desni kot ob vhodu preostane takšen, kot je, s tem da lahko vnesete kakšen bolj unikaten kos pohištva. Med predsobo in dnevno sobo bi na vašem mestu na vsak način umestila vrata, takšna, ki se odpirajo na obe strani.
 

Darja Hughes, dipl. design. inter.