Smo štiričlanska družina in živimo v trisobnem stanovanju v bloku. Radi bi uredili otroško sobo za šestletnega sina in enoinpolletno hčerko. Soba meri dobrih 14 m². V sobi naj bi bili dve postelji, dve pisalni mizi, kotiček za računalnik, nekaj omar za igrače, knjige in šolske potrebščine. Garderobnih omar v sobi ne potrebujeta, saj so na hodniku pred otroško sobo. Ker sta otroka različnih spolov, bi želeli, da imata v sobi vsak svoj kotiček, lahko v različnih barvah. Sedanja postavitev električne instalacije ni pomembna, saj jo lahko prestavimo. Prav tako lahko sobo po potrebi povečamo s prestavitvijo desne stene za 50 cm. Tako bi imela soba dobrih 16 m². Upam, da nam boste lahko pomagali pri ureditvi otroške sobice.
Enea Kavšek

Narisana rešitev je v povečanem prostoru. Če je povečava mogoča, jo vsekakor izvedite. Prostor z umeščenimi vsemi želenimi pohištvenimi elementi tudi tako ni ravno prostoren.

Predlagam, da postelji umestite vsako v svoj kot, saj boste otrokoma tako omogočili več osebne svobode glede večernega branja ...

Pisalni mizi pa sta lahko skupaj, saj je okno le eno. Tako umeščeni mizi sta dovolj osvetljeni. Omaro za igrače imata lahko vsak svojo.

Za posteljama lahko umestite police za knjige in ob posteljah še omarici za svetilko. Danes res lahko pri naših izdelovalcih pohištva izbirate barvno pohištvo. Izberete lahko pastelne barve ali živo rumeno, modro ali rdečo!

Predlagam, da vprašate tudi otroka, kakšne barve bi želela, kajti če jima bo soba všeč, bosta v njej z veseljem ustvarjala.

Morda še ena ideja: v sobo na steno namestite rolo papirja za risanje ali pa dopustite, da na omejenem delu rišeta kar na steno. Risbice so vedno polne domišljije!

Inge Kalan Lipar, univ. dipl. inž. arh.