Smo štiričlanska družina in živimo v trisobnem stanovanju v bloku. Radi bi uredili otroško sobo za šestletnega sina in enoinpolletno hčerko. Soba meri dobrih 14 m². V sobi naj bi bili dve postelji, dve pisalni mizi, kotiček za računalnik, nekaj omar za igrače, knjige in šolske potrebščine. Garderobnih omar v sobi ne potrebujeta, saj so na hodniku pred otroško sobo. Ker sta otroka različnih spolov, bi želeli, da imata v sobi vsak svoj kotiček, lahko v različnih barvah. Sedanja postavitev električne instalacije ni pomembna, saj jo lahko prestavimo. Prav tako lahko sobo po potrebi povečamo s prestavitvijo desne stene za 50 cm. Tako bi imela soba dobrih 16 m². Upam, da nam boste lahko pomagali pri ureditvi otroške sobice.
Enea Kavšek

Če imate možnost povečanja sobe za 50 cm, potem je to prvi korak, ki ga vsekakor priporočam. Levi krak stene meri 250 cm, in to je idealna pozicija za prvo posteljo, ki je dvignjena, pod njo pa lahko umestite dnevno zofo za igro in kasneje morda računalniški kotiček. Postelja je dostopna s stranskimi stopnicami/predalniki.

V nadaljevanju sem na pravokotno steno umestila visoke ožje omarice in v kot še delovno mizo. Prehod do okna je prost, sledi ožja delovna miza, ki zaobjema oba kota. Tudi tu se ponuja možnost računalniškega kotička. Druga postelja je na normalni višini, ob njej pa je celo dovolj prostora za manjšo nočno omarico. Predlagam sveže in živahne barve, za boljšo predstavo prilagam slikovni material.

Darja Hughes, dipl. design. inter.