Tokrat povejmo, da hotel premore 102 sobi, osem konferenčnih dvoran, wellness z omejenim dostopom in nudistično plažo, restavracijo, slaščičarno, dvorano za bovling s petimi stezami in lastno kinodvorano. S podzemnim hodnikom je povezan z Vodnim parkom Bohinj, ki tu deluje že pet let in je v bistvu pomenil začetek celotnega, zdaj povezanega kompleksa. Z geotermalno vrtino so namreč na globini 330 metrov naleteli na vir vode, ki na površje prodre z lastnim pritiskom, zaradi njenih lastnosti pa jo zdaj uporabljajo ne le za vodni park, temveč tudi za skupno ogrevanje in hlajenje prostorov, pri čemer s posebnim postopkom s pridom izkoriščajo tudi že uporabljeno sanitarno vodo. Hotel ima namreč lastno kogeneracijsko postajo za toplotno in električno energijo, ki jim skupaj z LED-tehnologijo za osvetljevanje omogoča velike prihranke. Svoje k temu prispevata tudi fasada in zasteklitev z nadstandardnimi lastnostmi, kot jih zahtevajo nova pravila o gradnji javnih objektov.

Hotel je opremljen z najsodobnejšo informacijsko tehnologijo, zato je še posebno primeren za kongresno dejvnost in poslovne goste. Najvišje, četrto nadstropje (hotelska rezidenca) s »predsedniškim« in drugimi luksuznimi apartmaji ter s centrom dobrega počutja (savne, bazen, terasa ...) je mogoče z ločenim vhodom posebej zakupiti. Kot pravi direktor Bohinj Park Hotela d.o.o. Anže Čokl, pričakujejo predvsem zahtevnejše goste, a je dostopen tudi skromnejšim žepom in družinam, katerim so namenili sedem sob. Pripravili so tudi poseben kotiček za mladoporočence, saj bodo v hotelu mogoče tudi poroke, a na dovoljenje za to še čakajo.

Gradnja Park hotela Bohinj s skupno površino 10.800 m² je trajala 16 mesecev in zahtevala kar 16,37 milijona evrov. To vsoto je zbralo podjetje MPM Engineering d.o.o. iz Ljubljane, ki ga vodi Boštjan Čokl, projekt pa je s štirimi milijoni evrov sofinanciral tudi Evropski sklad za regionalni razvoj.

In nenazadnje: če želite prespati noč v hotelu, vas bo to trenutno stalo od 70 do 325 evrov, odvisno od vaših zahtev in želja. Za vas pa bo skrbelo 52 zaposlenih iz Bohinjske Bistrice in okolice.