Dekliško mansardno sobo je z nekaj truda mogoče opremiti z vso želeno opremo! Prostor je nekoliko zahtevnejši, saj poteka stropna poševnina po celotni dolžini prostora.

Predlagam, da garderobno omaro umestite za vrati in jo oblikovno priredite poševnini. Postelja naj bo umeščena vzdolžno ob poševnini, s tem da jo pomaknete v prostor za 40 cm in se s tem izognete nizki stojni višini ob poševnini. Prostor za posteljo zapolnite s pohištvenim elementom višine 100 cm in lahko služi kot skrinja za shranjevanje posteljnine. Zgornja polica pa naj bo odlagalna polica za radio, igrače in knjige. Za krajšo stranico postelje pa umestite prirezane police za svetilko in knjige.

Kotno delovno mizo lahko umestite pred okno. Delovno površino prilagodite radiatorju in umestite rešetko za dovod toplote.

Pri tako umeščeni opremi ostane prostor nenatrpan in je dovolj prostora za notno stojalo in počivalno vrečo.

Menim, da danes lahko izberete kvalitetno pohištvo naših izdelovalcev pohištva. V večjih pohištvenih trgovinah je pestra ponudba dekliških sob.

V modi so zelo barviti elementi. Predlagam, da izberete bolj umirjeno varianto, ki ima morda samo police ali kakšen predal živo obarvan.

Inge Kalan Lipar, univ. dipl. inž. arh.