Vaši predlogi sprememb, ki jih omenjate, se mi zdijo precej komplicirani, da ne rečem celo neizvedljivi zaradi obstoječe napeljave kanalizacije.

Za pridobitev dodatne sobe vidim precej bolj enostavno rešitev, in sicer tako, da bi se premaknila trenutna vmesna stena med dnevno sobo in spalnico. Seveda mi je popolnoma jasno, da je to brez novih statičnih izračunov za zadostitev nosilnosti na tem mestu nemogoče. Menim pa, da je to pod določenimi pogoji še vedno možno. Situacijo bo moral na kraju samem oceniti statik.

Najbolj logična izpeljava narekuje povezavo kuhinje, jedilnice in dnevne sobe. S takšnim posegom povežete vse dnevnobivalne prostore v med seboj povezano celoto in spremenite samo pozicijo kuhinje. Na mestu kuhinje pa pridobite zelo kvaliteten prostor za otroško sobo. Kar zadeva novo napeljavo vodovodnih instalacij, predvidevam, da to ne bi smel biti problem.

V območju kuhinje-jedilnice-dnevne sobe s premikom stene pridobite cca 4,4 m² (skupaj cca 23 m²) in z nekoliko drugačno postavitvijo to niti ni tako tesno. V predelu kuhinje predlagam še dvoje novih strešnih oken, da bo svetlobe dovolj.

S tem posegom seveda nekoliko zmanjšate obstoječo spalnico, ki ima po novem vgradno omaro, kjer je bila prej shramba. Nekaj prostora bo pač treba žrtvovati, drugače žal ne gre.

Darja Hughes, dipl. design. inter.