Nekoliko površno ste posneli vašo situacijo, saj niste označili točk podpornih stebrov, niti obstoječih oken. Prav tako niste omenili, ali potrebujete eno ali dve spalnici, zato sem prostor razdelila po lastni presoji.

V kar prostorni predsobi imate dovolj prostora za vgradni omari na obeh straneh, s tem da je omarica na desni ožja (30 cm), za shranjevanje čevljev, na levi strani pa sta dve med seboj ločeni vgradni omari z globino 50 cm. Kopalnica zajema preostanek prostora z večjim umivalnikom, prho, WC-jem in pralnim strojem. Vzdolž zidu predlagam omarice v globini 30 cm. Umeščeno je eno strešno okno.

Kuhinja, jedilnica in dnevna soba so med seboj povezane v en prostor tako, da je kuhinja umeščena ob daljši steni, s prehodom v jedilnico in nato v dnevno sobo. V celotnem prostoru predlagam štiri strešna okna, umeščena eno nad drugim, s spodnjo stranico takoj ob legi.

Ostane še dovolj prostora za dve spalnici, in sicer eno otroško/delovno sobo in večjo spalnico, ki ima prehod v nekoliko večjo vgradno omaro v predsobi skozi drsna vrata. Tudi v obeh spalnicah predlagam po eno strešno okno.

Darja Hughes, dipl. design. inter.