Nekoliko površno ste nakazali smer vstopa, a sem sama logično zaključila, da bi bilo to verjetno najbolje na strani sedanjih garažnih vrat, saj je sestop na teraso in vrt na drugi strani. Upam, da je to skladno in izvedljivo z dejanskim stanjem.

Ob vstopu v stanovanje sem takoj na levo locirala kopalnico, na desni strani pa dve vgradni garderobni omari. V kopalnico sem umestila WC, umivalnik, prho in pralni stroj. Pralni stroj je ločen od prhe s pregradno steno. V tem kotu imate možnost dodatnih polic.

Kuhinjski blok je na drugi strani stene, ker je prostora dovolj, sem v prostor med jedilnico umestila še manjši pomični delovni otok, na drugo steno pa stekleno vitrino. Jedilnica je v kotu, s pogledom na vrt.

Prehod sem ustvarila s prebojem stene v dnevno sobo, tako da prostor deluje bolj povezano in enovito. Predlagam, da je kotna sedežna umeščena v kot in nižja omara za TV ob preostali daljši steni. Lahko bi jo sicer postavili tudi v drugi kot in TV ob krajšo vmesno steno (kjer je sedaj manjša omarica), a potem bi bil pogled s sedežne preveč usmerjen v odprtino kuhinje.

Preostali prostor je namenjen spalnici, ki je dovolj velika za vgradno omaro in zakonsko posteljo. Postelja je obrnjena proti severni strani, predlagam pa, da eno od obstoječih odprtin zazidate. Eno okno v spalnici je povsem dovolj.

Darja Hughes, dipl. design. inter.