Narava nas preseneti, ko to od nje najmanj pričakujemo, zato se je na morebitne naravne nesreče dobro pripraviti. Še nedolgo nazaj smo zgroženo opazovali posnetke z različnih koncev Slovenije, ki so iz ure v uro prikazovali vse večjo katastrofo. Slovenija je bila pod vodo. Najhuje so bila prizadeta območja Ljubljane z okolico – samo spomnimo se poplavljenega Viča – Zasavja, Celjskega, Dolenjske, Podravja … ponekod pa je voda vztrajala še dolgo po tistem, ko je drugod že vladalo zatišje.

Kako ob tovrstnih dogodkih preprečiti najhujše in dom zaščititi pred vdorom vode, nam bodo pokazali danes pred ljubljanskim centrom Interspar na Viču, območjem, kjer so vode med zadnjimi poplavami dodobra ustrahovale tamkajšnje prebivalce.

Gasilske enote bodo med Jamovi 105 med 10. in 14. uro  predstavile izdelke in veščine za učinkovito zaščito objektov pred poplavami. Podjetje Pal inženiring bo predstavilo ukrepe za preprečevanje manjših izlitij (tudi v primeru puščanja instalacij) in za zaščito pred vdorom vode skozi kanalizacijske vode (ventili, čepi), obiskovalci pa se bodo seznanili tudi z drugo protipoplavno zaščitno opremo.