Izbira vzorcev sega od popolnoma organskih, cvetličnih do zapletenejših geometrijskih oblik, ki s prefinjeno eleganco, baročno polnostjo ali zgolj z nežnimi poudarki popestrijo vsak prostor. Odločiti se je treba samo, kaj želimo poudariti. Ali so to stene, morda okna, praznina prostora ali izbrano pohištvo.

dekor6.jpg

Karkoli že, pomembno je, da z vzorci ne pretiravamo in poskušamo po lastnem občutku doseči kar največjo harmonijo. Odličen namig za popestritev notranjih prostorov so transparentne pregradne zavese in folije. Z njimi lahko optično razdelimo prostor, ga polepšamo in hkrati zakrijemo pred radovednimi pogledi. Prednost pregrad je tudi v tem, da jih lahko sestavljamo v elemente različnih oblik, barv in velikosti.

dekor7.jpg

Oblikovalca Ronan in Erwan Bouroullec sta za Vitro oblikovala sestavljivi sistem Alge, ki prostor naglasi tako z izbranim oblikovalskim pečatom kot tudi s pridihom zabavne dekorativnosti. Elementi, ki spominjajo na morske alge, se lahko poljubno razraščajo po prostoru in sestavljajo v samosvoje module, ki jih odlikujeta velika ali skromna prepustnost svetlobe in izjemna lahkotnost.

decor1.jpg

Bogato ponudbo predelnih sten ima tudi nemški Koziol. Njihov sistem prav tako temelji na sestavljivosti, dekorativnosti in transparentnosti. Majhne raznovrstne plastične ali gumijaste elemente lahko z malo truda sestavimo v mojstrsko oblikovane prostorske fuzije, ki ambientu podarijo neponovljiv šarm in pečat edinstvenosti.

decor2.jpg

Zanimivo pa prostor naglasi tudi okrasitev zgolj ene stene z bogato potiskano barvno tapeto ali prosojno barvno folijo različnih vzorcev, ki jo lahko nalepimo na pobarvano steno ali dekorativno pohištvo.

decor4.jpg