Če želite srečnega dojenčka, se izogibajte rumeni barvi. Čeprav imamo rumeno barvo za načeloma srečno, jo naši možgani najtežje predelajo. Zadnje raziskave so pokazale, da dojenčki v rumenih sobah jokajo več kot dojenčki, ki spijo v sobah z drugimi barvami, ker je rumena barva bolj utrujajoča za njihove oči. Zato je vsekakor bolje, da vaš otrok ne spi pokrit z rumeno posteljnino.

baby2.jpg

Prav tako bodite previdni, ko razmišljate o rumeni barvi za druge prostore v hiši. Pari se namreč več prepirajo prav v rumenih prostorih. Če že imate res radi rumeno barvo, jo uporabite varčno. Raje jo uporabite kot sekundarno barvo v kuhinji in jedilnici.

V otroški sobi se izogibajte tudi naslednjim barvam:

* Rdeča; je zelo strastna in energična barva in zato za dojenčke preveč intenzivna.

* Oranžna; je sicer topla barva, a za otroško sobo preveč energična.

* Rjava; svetlorjava je sicer topla barva, a jo uporabljajte samo kot dodatek. Temnim odtenkom pa se popolnoma izogibajte.

brjava.jpg

Katere barve pa je dobro uporabiti v otroški sobi?

* Modra. Dojenčkom ugaja in jih pomirja. Telesu proizvajati pomirjajoče kemikalije, zato je zelo koristna tudi pri zniževanju prevelikega krvnega pritiska.

* Zelena. Je zelo sproščujoča in hkrati osvežujoča. Od vseh barv jo naši možgani najlažje predelajo. Prav tako je zelena koristna za oči in lahko celo pomaga pri izboljšanju vida.

bzelena.jpg

Dojenčkom pa ne bosta škodili niti bela niti nežno vijoličasta barva, ki pa ju uporabljajte varčno in bolj kot dodatka.