Modularni sistem Gube je zgrajen na osnovi notranjih in zunanjih površin. Proizvajalec ga primerja s človeško kožo in kostmi, ki tvorijo zunanje in notranje ogrodje telesa. Za postavitev modulov ne potrebujemo orodja, temveč jih povežemo s čepki in drugimi pripomočki.

gube1.jpg

Lani je modularni sistem prejel nagrado red dot award, s katero so vsako leto nagrajene inovativne oblikovalske rešitve. Zunanji del je izdelan iz transparentne folije, notranji del pa iz naravnih MDF-plošč, ki so lahko v različnih barvah, kot so bela, rjava, črna …

gube2.jpg

Montaža sistema Gube

Montaža je povsem preprosta. Najprej sestavite transparentno folijo, nato pa vanjo vstavite enako velike MDF-plošče. Z zunanje strani dodajte čepke in po želji pokrijte omarico s spodnjo stranjo oziroma pokrovom. Vse skupaj traja le eno minuto – je lahko še preprosteje?

gube3.jpg

Na vsak izdelek lahko dodatno namestimo še koleščke, kar je priročno, saj objekt tako ni statičen in ga lahko po želji premikamo. Možnosti je veliko: posamezne module lahko sestavimo v knjižne police, pisarniško pohištvo, nočne omarice, klubske mizice ali jih uporabimo kot kuhinjske elemente. Če imamo bogato razvito domišljijo, pa lahko z malo truda oblikujemo tudi povsem unikatne stvaritve nepravilnih oblik.

Modularni sistem Gube je lani prejel prestižno oblikovalsko nagrado red dot award.