Kadar imamo v stanovanju majhnega otroka, je nekaj povsem običajnega, da smo pozorni na njegovo varnost. Enako naj velja tudi takrat, ko imamo v stanovanju domačo žival. Mačke in psi lahko namreč kaj hitro najdejo katerega izmed izdelkov, za katere nismo vedeli, da so jim nevarni.

Pripravili smo seznam škodljivih in strupenih sestavin, ki jih pogosto najdemo v domu. Poskrbite, da bodo produkti varno spravljeni v omari ali predalih, kjer jih živali ne bodo mogle doseči. Mačke, na primer, se rade povaljajo v lističih za mehčanje perila, vendar pa lahko ti povzročijo opekline v ustih ali celo razjede v želodcu ali črevesju.

V kuhinji so živalim nevarna vsa razkužila, detergenti za pomivanje posode in živila kot so čokolada, grozdje in čebula. V kopalnici bodite pozorni, da živali ne pridejo v stik z zdravili, kot so vitamini, antidepresivi, tablete za hujšanje, paracetamol, aspirin… Tudi čistila za kopalnico, stranišče in odtoke naj bodo varno spravljena. Zobne nitke se lahko zataknejo v njihovem želodčku, vendar pa niso nevarne in ne povzročajo blokad.

Pri osveževanju zraka v stanovanju z aromatičnimi sredstvi je pogosto tako, da živali zaradi močneje razvitega organa za voh vonjave zaznavajo intenzivneje. Zato pogosto ne želijo biti v prostoru, kjer je prižgana dišavna svečka in to pokažejo z nemirnim vedenjem. Omogočite jim stik s svežim zrakom ali pa naj bodo  v prostoru takrat, kjer je vonj zraka nevtralen.