Še lepša pa je notranjost; pod zemljo se namreč skriva luksuzno urejen dom, ki v okolje ne bo oddajal nobenih emisij ogljikovega monoksida in dioksida.

Hišo je oblikovalo podjetje Make Architects za angleškega nogometnega zvezdnika Garryja Nevilla. Poleg tega, da gre za arhitektonsko zelo zahteven projekt, je hiša tudi ekološko nevtralna – nogometaš si jo je namreč zamislil kot hišo, ki v ozračje ne bo izpustila nobenih emisij ogljikovega monoksida ali dioksida, ko bo dokončana, pa bo prva tovrstna v Veliki Britaniji.

podzemna2.jpg

Transportni in tehnološki odpad bodo pri gradnji zmanjšali tako, da bodo uporabili lokalne materiale in se poslužili tradicionalnih tehnik konstrukcije, za energijo pa bodo poskrbeli geotermalna toplina, krovni solarni paneli in zračne turbine, ki bodo proizvedli dovolj energije na enem mestu.

podzemna4.jpg

Po prepričanju mnogih gre za hišo, ki bolj zelena oziroma okolju prijazna ne bi mogla biti, in to tako znotraj kot zunaj. Poleg tega gre za najpogumnejši, največji in najmodernejši način gradnje podzemne hiše do zdaj. V prizadevanjih za varovanje okolja lahko tako zelo pripomorejo veliki zvezdniki, ki se odločajo za takšne projekte in si jih lahko privoščijo.