Corian je izjemen material, ki ga uporabljajo predvsem pri opremljanju stanovanjskih, javnih in medicinskih površin. Omogoča številne rešitve pri ustvarjanju nenavadnih oblik in barv ter je namenjen širokemu spektru uporabe. Izdelan je iz naravnih mineralov, čistih akrilnih polimerov in netoksičnih pigmentov. Barve in vzorci so del strukture. Stiki posameznih ploskev so neopazni, zato končni videz spominja na monolitne plošče.

amanda_levete_architects_and_corian_yatzer_11.jpg

Vzdržljiv, odporen in enostaven za obdelavo

Material je zelo vzdržljiv in odporen na praske in udarce. Je enostaven za obdelavo in omogoča tridimenzionalno oblikovanje. Enostaven je za vzdrževanje, je netoksičen, neporozen in dopušča popravila. Posebno priporočljiv je za prostore, ki zahtevajo visoke sanitarno-higienske kriterije.

offices1.jpg

Na voljo je tudi v transparentni različici - takega najpogosteje uporabljajo za izdelavo svetlobnih teles in pohištva v stanovanju. Lahko ga termično obdelujejo, tako pa postane njegov videz še bolj zanimiv in izzivalen za oblikovalce.

Corian omogoča nove izzive na področju dizajna

Corian se pri opremljanju stanovanj najpogosteje uporablja v kuhinjah in kopalnicah za izdelavo posameznih pohištvenih elementov. Z barvo in obliko ustvarja individualen in unikaten dizajn, ki je povsem prilagojen potrebam stanovalcev. Izjemno dober je za oblikovanje kuhinjskih pultov, umivalnikov in za oblaganje sten nad pulti. Monolitni spoji, neporozna struktura in enostavnost vzdrževanja ustrezajo prav vsem zahtevam kuhinje, prav tako pa tudi prostorov, v katerih potekajo zahtevnejši delovni procesi.

omvivo_onda_washplane_single_corian.jpg

Tudi v kopalnici je corian odličen material. Primeren je za izdelavo kopalniških elementov, od umivalnikov do omaric. Prednost materiala pa je predvsem praktičnost njegove uporabe. Izkoristi namreč vsak še tako majhen kotiček, zato je prostor popolnoma izkoriščen in izjemno funkcionalen.

corian4.jpg

Tudi dnevne sobe, spalnice in jedilnice so idealna mesta za ta material. Iz coriana je možno izdelati prav vse, od pravokotnih, zaobljenih do organskih oblik. Dobrodošel pa je tudi na terasah, saj dobro prenaša tako vremenske vplive kot UV-sevanje in je enostaven za vzdrževanje.

Fotogalerijo si lahko ogledate tukaj.