Današnja predstavitev v Salonu pohištva Šenk na Celovški 280 v Ljubljani je namenjena vračanju pozornosti knjižnim policam v dnevnih prostorih. V teh je namreč zavladal minimalizem in skoraj povsem izrinil tradicionalno pohištvo z namenom.

Knjižna polica Cartesia vrača knjigam njihovo vrednost in jih znova vabi v središča stanovanj, kamor spadajo. S kontrasti in sorodnostmi, zapolnjenimi in praznimi prostori, belimi in rdečimi odtenki prečka meje svoje intimnosti ter sprošča svojo romantično, nekonvencionalno, racionalno in ekstravagantno dušo.

Tehnološko dovršen sistem knjižnih polic

Cartesia je novi sistem pohištvenih regalov za dnevno sobo, delovni kotiček, knjižnico in pisarno. Njena modularna zasnova omogoča brezmejne možnosti za arhitekturne definicije prostora. Konceptualno preprost, vendar estetsko in tehnološko dovršen sistem je v celoti izdelan iz MDF-plošč in barvan v poljubnih kombinacijah. Zasnovan je na osnovi kontrasta med minimalnimi (nevidnimi) policami in poudarjenimi zaprtimi elementi, ki horizontalno in vertikalno dodatno razgibajo monotonost čistih linij.

Vrnimo torej knjigam prostor, ki jim pripada. Vabljeni danes zvečer na predstavitev in drobno pogostitev v Salon pohištva Šenk. Jutri pa lahko v sklopu meseca oblikovanja zavijete v draguljarno Brodnik na Cankarjevi cesti 7. Predstavljena bo razstava designerskega jeklenega, srebrnega, zlatega ter nakita iz platine in ročnih ur.