Seveda je tudi v pasjem svetu tako, da je srečnežev, ki uživajo v izobilju, le malo. Šest sanjskih pasjih hiš, ki jih predstavljamo, je nesramno dobrih in verjamemo, da se pasji kosmatinci v njih dobro počutijo.

Ekološke, dizajnerske in razkošne

Najslavnejša je ročno izdelana pasja uta iz ekološkega lesa z zeleno streho, ki jo je podjetje Summa Canum izdelalo za Boja, psa ameriške predsedniške družine. Uta posnema grški slog, značilen za templje, po katerem se zgleduje tudi Bela hiša. Hišo je psu ameriškega predsednika podaril pevec Neil Young.

Tudi pes igralke Rachel Hunt ima posebno bivališče. Uta posnema razkošno špansko haciendo, ki je polepšana s talnimi oblogami iz terakote, tekočo vodo, razsvetljavo, cvetlicami, ogrevanjem in klimatsko napravo. Hiša je na voljo tudi v večji različici, tako da se bodo v njej lahko skupaj s psom igrali tudi otroci. Proizvajalec Beyond the Crate je njeno vrednost ocenil na 25.000 do 50.000 evrov.

Psi Paris Hiton živijo kot v sanjah. Oblikovalec interierjev je njene kužke oblikoval pasjo uto, ki spominja na njeno kalifornijsko hišo. V njej so bazen, postelja z baldahinom, balkon, hišno ogrevanje, klimatska naprava in miniaturno pohištvo oblikovalca Philipa Starcka. V prvem nadstropju imajo psi dnevno sobo, zgoraj pa so spalnice in stranišča.

Doslej najdražjo pasjo palačo v vrednosti okrog 250.000 evrov pa si je omislil neznan lastnik dveh bulmastifov v Veliki Britaniji. Psa imata v razkošni rezidenci lastno domače kopališče in plazemski televizor, prek katerega lastnik nadzoruje dogajanje v hiši. V hiši sta tudi tekoča voda in zaloga suhe hrane, ki sta psoma vedno na voljo. Celo bivališče je izdelano iz dragocenih materialov,  v ambient pa je vključen tudi razkošen glasbeni sistem v vrednosti okrog 150.000 evrov.

Ljubke pasje ute za malčke med psi

Tudi majhni psi uživajo v razkošno urejenih hišicah, kot je na primer nenavadno bivališče, ki posnema Džingiskanov šotor. Pasja hiška je izdelana iz posebno mehkih in dragocenih materialov ter je kot nalašč za prisrčnega majhnega kužka.

Tudi malčki med psi, kot je na primer ljubki višavski terier, so se razvili iz volkov. Torej ni nenavadno, da ima Spot rajši robustno votlino kot pa damsko rožnato posteljo. Canine Fine Arts Caves proizvaja pasja bivališča, ki vašemu hišnemu ljubljenčku pomagajo najti stik z notranjo zverjo. Votlina TerrierRock je izdelana iz papirnate kaše, ki je dovolj trdna in trpežna, da je psu v njej toplo. Vsaka ima ob vhodu  nenavaden okvir iz lesa.

Fotogalerijo si lahko ogledate tukaj.