Majhne kopalnice imajo rade svetle in zračne barve ter ogledala, ki odsevajo naravno svetlobo v prostoru. Dobro je izkoristiti vsak še tako majhen kotiček ali vogal in vanj postaviti kotne elemente, ki ne zavzamejo veliko prostora.

Primerna osvetljava za prijetno atmosfero

Pri urejanju majhnih prostorov je dobro najprej razmisliti o stilski ureditvi in ekonomični izrabi prostora. Le tako boste lahko vsak trenutek uživali tudi v enem izmed najbolj intimnih kotičkov v stanovanju.

Večina majhnih kopalnic ima ponavadi majhne možnosti za namestitev okna, ki bi jih povezal z naravno svetlobo. Zato potrebujemo dobro osvetljavo. Ena izmed rešitev je uporaba difuzne razsvetljave, ki v kombinaciji z neposredno padajočo svetlobo ustvarja enakomerno razsvetljen prostor, ga poveča in mu da prijetno atmosfero. Dobrodošla je tudi uporaba gladkih in sijajnih stenskih ali talnih ploščic in ogledal, ki odbijajo svetlobo. Zato v majhnih kopalnicah priporočajo uporaba marmorja, porcelana, glazirane keramike…

Izkoristimo vsak najmanjši kot

Ploščice v majhnih kopalnicah naj bi bile majhnih dimenzij, vendar pa je treba paziti, da so dobro razrezane, tako da lepo zapolnijo vogale in zaključke  sten. Pomemben je tudi izbor barve, ki naj bo kar najsvetlejša, vzorci pa naj bodo drobni.

Tudi kotni umivalniki so dobra rešitev za kopalnice z malo prostora. Ne glede na to, kakšne oblike so, simetrične ali nesimetrične, vedno so dobrodošli, da izkoristijo sicer neuporaben kot.

Fotogalerijo si lahko ogledate tukaj.