octopus_chair6.jpg

Octopus Chair je model korejskega oblikovalca Samwoong Leea. Okrašen je z biseri, ki z vsakega kota odsevajo drugačno svetlobo, zato je stol vedno videti drugačne barve, zaradi česar je dobil tudi ime Hobotnica. Brezčasna rešitev za vse sloge.

s2.jpg

Oblikovalec računalniške grafike Jose Jorge Hinojosa Primo je idejni avtor slavnega računalniškega lika oziroma igrice Pacman. Sedaj lahko Pacmana prinesete tudi v svoje stanovanje in se nostalgično predajate spominom na čase, ko ste igrali to priljubljeno igro. Morda je stol bolj namenjen otroškim sobam kot drugim prostorom, vendar pa bo zagotovo všeč tudi vsem ljubiteljev nenavadnih in malce čudaških kosov pohištva.

s3.jpg

Nenavaden dizajn odlikuje tudi stol Disco Chair. Površina stola je izdelana iz 200 metrov svetleče žice, ki daje resničen »disko videz«. Nenavaden izdelek je delo oblikovalskega studia Kiwi and Pom, ki se je tokrat malce poigral s svetlobo in žicami.

s4.jpg

Za vse, ki imate radi luksuzne oblike, so pri Fendi Casa izdelali Crystal Chair. Kristalni stol ima edinstveno obliko, z ikonsko obliko pa vzame dih tudi najbolj zahtevnim. Na voljo je v črni, slonokoščeni, platinasti in srebrni barvi, po obliki pa spominja na diamantni prstan. Cena za kos se giblje okrog 3.000 dolarjev.

s5.jpg

Edinstven je tudi stol v obliki kapljice mleka ali vode. Splash Lounge Chair je kos pohištva, ki bi si ga zagotovo želela imeti doma diva burleske Dita von Tesse. Avtor zanimive rešitve je Michael L. Wendel, proizvajalec pa Yanko Design.

s6.jpg

Četudi niste nori na cvetje, vas bo naslednji dizajn zagotovo očaral. Tokujin Yashioka je priznani oblikovalec stolov v obliki rož. Tokrat se predstavlja s stolom, katerega sedalo je sestavljeno iz šopkov. Cvetni listi so izdelani iz materialov, ki se, ko vstanemo, vrnejo v prvotno obliko.