V Kneževini Monako sta angleška arhitekta, brata Christian in Nick Candy, za 240 milijonov evrov prodala 1.625 kvadratnih metrov veliko luksuzno stanovanje La Belle Epoque, poroča Financial Times. Stanovanje je bilo nekoč dom znanega Edmonda Safra, finančnika in človekoljuba. Ta je umrl v požaru na posesti leta 1999. Njegova žena Lily Safra je nasledila neizmerno bogastvo. Ker pa stanovanja ni potrebovala, ga je že leto kasneje prodala po smešno nizki ceni. Brata Candy sta zanj odštela le nekaj več kot 10 milijonov evrov, ga preuredila ter mu tako dvignila ceno.

Razkošje in sodobna tehnologija po meri Jamesa Bonda

Iz domovanja je prečudovit pogled na Monte Carlo. V njem sta razkošna knjižnica in prostrana okrogla terasa z dragocenimi drevesnimi vrstami in ogromnim bazenom. Hiša ima kar šest nadstropij, 30 sob, tri spalnice z velikimi garderobnimi sobami, dve kopalnici, lastni spa in wellness center, pisarno, akvarij, številne umetnine, veliko kinodvorano, opremljena pa je tudi z najsodobnejšo tehnologijo. Pred hišo je velik vrt s številnimi rastlinskimi vrstami. Stanovanje so dali v 97-letni zakup.

Lahko bi rekli, da je stanovanje opremljeno za potrebe Jamesa Bonda; na stenah so dragocene umetnine in velika filmska platna, ki se na z dotikom na  gumb povsem skrijejo v steno. Tam so tudi »varna« soba, ojačana stekla in varnostne kamere, ki so nameščene skoraj na vsakem koraku.

Kupec neznan bogataš z Bližnjega Vzhoda

Novi kupec za zdaj želi ostati neimenovan, britanski mediji pa že ugibajo, da si je najdražje stanovanje na svetu privoščil bogati poslovnež z Bližnjega vzhoda, ki je za kvadratni meter plačal neverjetnih 141.538 evrov.

Spomnimo naj, da so avgusta prodali takrat najdražje stanovanje na svetu v osrednjem Londonu, sicer delo arhitektov Christiana in Nicka Candyja. Cena stanovanja je znašala 140 milijonov funtov (167,62 milijonov evrov), kupec pa prav tako ni bil znan; mediji so predvidevali, da ga je kupil ruski bogataš.

Fotogalerijo si lahko ogledate tukaj.