1. Kakšen je kot leče (objektiva) na kameri pri zunanji enoti?

Kamera mora biti nastavljiva v vse smeri, leča mora biti širokokotna (vidni kot slike od 100 do 120%). Zunanja enota s kamero se namreč namesti na višini 145–150 cm. Če se obiskovalec višine npr. 180 cm postavi preblizu zunanje enote oziroma levo ali desno od nje, ga kamera z lečo do 90% ne bo zajela na monitorju.

2. Velikost zaslona na notranji enoti:

Velikost zaslona je pri izbiri notranjih enot zelo pomembna. Nekateri proizvajalci ponujajo notranje enote s premajhnimi zasloni, kar je za starejše ljudi neuporabno. Diagonala zaslona naj bo vsaj 12 cm.

3. Brezročna komunikacija:

Modernejši videodomofonski sistemi omogočajo brezročno (hand free) komunikacijo. Pri komunikaciji z obiskovalcem pri vratih ne potrebujete slušalke.

4. Spominska funkcija:

Spominska funkcija omogoča pregled (fotografije, z datumom in uro) obiskovalcev v času, ko nas ni bilo doma.

5. Napeljava:

Pri nakupu preverite, ali se lahko povezava med enotami izvede z UTP kablom. Najenostavneje bo, če imate v hodniku oz. kje drugje za namen domofona vgrajeno omarico velikosti 35 x 45 x 10 cm. V to omarico se vgradijo napajalnik in distributerske enote, v kolikor gre za večstanovanjski objekt. Od te omarice se napelje UTP kabel do zunanje in notranjih enot.

Pozanimajte se, kako je z garancijo in servisom. Domofonski sistem kupujete za dolgo vrsto let, zato se odločite za nakup kvalitetnega sistema.

V podjetju TWIN TRADE d.o.o. vam po sprejemljivih cenah ponujamo vrhunske videodomofonske sisteme KENWEI. Ponudbo si lahko ogledate v naši trgovini v Domžalah, Karantanska 1, tel. 01 7219 350.

www.video-domofoni.si