Kljub zelo ogromni prostornini 168 kvadratnih metrov je dejstvo, da je več kot tretjina vašega stanovanja zasedena s stopniščem, hodniki, kurilnico in pomožnimi prostori. Daleč od tega, da bi bile sobe majhne, a resnici na ljubo bi se dalo marsikaj drugače načrtovati, če ne bi bilo treba upoštevati številnih obstoječih nosilnih zidov, ki jih pač ne gre prestavljati. Odstranila sem le steno med kuhinjo in dnevnim prostorom, sicer pa kaj več ni mogoče.

Na desni strani stanovanja sem umestila dve spalnici, ena je nekoliko manjša, druga je večja, s francosko posteljo in vgradno omaro s prehodom v kopalnico. Nekako nisem hotela sob opremiti tako, da bi delovali primarno kot spalnici, temveč bolj kot delovni ali dnevni sobi, ki imata tudi ležišče. Zato sta obe opremljeni s pisalno mizo, računalnikom in omarico za TV. Loči ju manjša kopalnica, v kateri sta tudi pralni in sušilni stroj.

Večja kopalnica je dostopna iz večje spalnice, skozi prehodno sobno omaro, ki sem jo pridobila na račun nekoliko zmanjšane kopalnice. Kopalnica je dostopna tudi iz kuhinjskega dela, vsebuje pa WC, bide, prho in kad.
Sobna omara je od kopalnice in sobe ločena z drsnimi vrati. Če ne bi želeli prehoda iz sobe v kopalnico, boste odprtino pač pozidali.

Manjši prostor ob kuhinji mi je na prvi pogled deloval nekoliko neuporabno, zato sem se odločila, da ga spremenim v TV-sobo. Kadar imamo v eni hiši več generacij na kupu, je takšen poseben prostor še kako koristen.

Kuhinja je precej prostorna, veliko je delovne površine, še daljši je pult z barskimi stoli. Nekako razbije in zapolni prostor. Glede na vašo pripombo, da »pride vse sorodstvo skupaj«, sem se odločila, da naredim veliko prostora za druženje ob jedilni mizi (če boste mizo raztegnili, boste zlahka posedli do 12 ljudi), v kotu pa sem umestila še udobno sedežno, kjer se boste lahko z družino sprostili tudi po kosilu.

Darja Hughes, dipl. design. inter.