Včasih pa so prav dopustniški dnevi primeren čas za razmislek o prenovi stanovanja. Takrat namreč nismo obremenjeni s službenimi skrbmi in si lahko zbistrimo misli, lahko se nam porodi tudi kakšna dobra ideja. Preberemo si lahko kakšno revijo o opremljanju stanovanja in spoznamo smernice, ki jih narekujejo sodobni trendi.

Prenova stanovanja se ne dogaja tako pogosto, zato je dobro tehtno razmisliti o elementih, ki jih bomo vključili v prostore in z njimi osvežili dom. Če imamo počitniško hišico, kjer se zadržujemo v počitniških dneh, je prav tako pomembno, da se tam počutimo čim lepše, za kar naj poskrbi premišljeno izbrana oprema. Ker se počitniške hišice že po gradnji razlikujejo od kraja do kraja, je prav, da se tudi notranjost in oprema temu prilagajata. Če imamo vikend na deželi oziroma v hribih, bo bolj skladno, če notranjost opremimo v podeželskem slogu. Uporabimo čim bolj naravne materiale toplih barv v kombinaciji z lesom. Za vikend ob morju sta tako oblika kot oprema hišice zasnovani v bolj ravnih in gladkih linijah. Tukaj se lahko poigramo z elementi mornarskih vzorcev in svežih barv.

Kadar stanovanje oziroma hišo opremljamo povsem na novo, je še toliko bolj pomembno, da so elementi usklajeni med sabo. Če se nam zdi, da si sami nekako ne moremo zamisliti, kako bi opremili stanovanje, je morda pametno, da pokličemo strokovnjaka, da nam pomaga oblikovati neko zaokroženo sliko tako s funkcionalnega kot estetskega vidika. Vsekakor pa so na prvem mestu naše želje, strokovnjak nam le pomaga na eleganten način zaključiti celoto.

Če pa se nam zdi, da sami najbolje vemo, s katerimi elementi opremiti stanovanje, lahko vseeno malo pobrskamo po internetnih straneh ali vsaj prelistamo kakšno revijo o opremljanju, kjer se nam kaj hitro utrne kakšna nova ideja, na katero smo ponavadi ponosni, sploh če jo še z nekaj lastne domiselnosti uporabimo v svojem stanovanju. Ob vsem tem je pomemben tudi dober ponudnik, ki bo prisluhnil našim željam. Vsekakor je bolje, da izberemo takega, ki ponuja čim več izdelkov na enem mestu, da nam ne bo treba izgubljati časa, in še lažje bomo uskladili elemente tako barvno kot stilno. Pa tudi beseda izkušenega prodajalca bo dobrodošla, saj lahko na podlagi izkušenj strokovno svetuje in pomaga rešiti kakšen tehnični problem, ki nam predstavlja zadrego.

Tanja Žakelj Kosmač
Pohištvo Žakelj