Uživanje v sproščujoči kopeli, ko povsod okrog nas brbotajo mehurčki, se širi opojni vonj eteričnih olj, naše telo pa se prepušča toploti vode, je edinstveno in nepozabno. 38 stopinj Celzija v domačem vrtu skozi celo leto ni mačji kašelj. A dobro počutje in zdravje, ki ga bomo dan za dnem deležni, če bomo redno uporabljali kopeli na odprtem, odtehtata ves denar.

ban1.jpg

Si predstavljate, da se po koncu napornega delavnika namesto na kavč odpravite na vrt in se potopite v vročo vodo z milijoni mehurčkov? Masaža bo sprostila utrujene mišice, glava se bo zbistrila ob opazovanju sprememb v okolici, izboljšal se vam bo krvni obtok, bolj vedri boste in polni energije. Prednost tovrstnih masažnih kopeli je tudi v tem, da se lahko vanje ob primerni vrtni razsvetljavi potopimo kadarkoli. Večerne ure so še posebno zanimive, saj takrat vrt zasije v povsem drugačni obliki. Z zasaditvijo nočnega vrta bo še zanimivejše, saj bomo lahko uživali v opazovanju sramežljivih cvetic, ki razprejo cvetove šele zvečer.

ban2.jpg

Ureditev kotička za wellness na domačem vrtu

Nekoč je bil takšen luksuz povezan le z zdravilišči in zdraviliškimi klubi, danes pa si lahko svoj kotiček za wellness ustvarimo že na domačem vrtu ali terasi. Potrebujemo le primerno masažno kad, električni kabel in cev za polnjenje vode.

Tudi stroški takšne pridobitve so obvladljivi, še posebno ker tržišče ponuja številne energetsko varčne modele, ki jih odlikuje najnovejša tehnologija. Materiali, iz katerih je izdelan zunanji obod kadi, so različni in večinoma poskušajo kar najbolj posnemati naraven videz. Med zanimivejšimi so masažne kadi, ki so obložene z umetnimi kamnitimi oblogami. Na voljo so v beli, sivi, rjavi in drugih barvah.

ban3.jpg

Za boljšo prenosno masažno kad z vsemi filtri, vložki in drugimi dodatki boste po naših ocenah odšteli enako denarja kot za manjši avto, kar znaša okrog 6.600 evrov. Glede na to, da gre za vaše zdravje, bi morda o investiciji lahko vsaj razmislili.