Imate res velik dnevni prostor z jedilnim delom. Po pregledu fotografij sem naredila tlorisno situacijo prostora. Ker ste pred kratkim že kupili sedežni garnituri in stene prebarvali v rdeče, sem to vzela kot osnovo za nadgradnjo prostora.

Desno za vrati sem v prostor umestila petdelni sestav New wave, ki je sestavljen iz nizkega regala, nadgrajen s poličnikom in omaricami z vrati wave. Vmes med dvema poličnikoma sem umestila vitrino, za shranjevanje steklovine, skled in podobno, kar vedno potrebujemo v jedilnici, da je čim bolj pri roki. S takim sestavom boste koristno zapolnili veliko belo steno, kamor boste lahko pospravili stvari, ki jih potrebujete v jedilnici in dnevni sobi, saj lahko na poličnik zložite tudi knjige. Lepi jedilnici se poda tudi komoda, ki sem jo umestila v desni del prostora, nad njo pa obesite umetniško sliko, ki jo lahko razsvetlite z ambientalnimi lučmi in tako izkoristite žice, ki vam visijo iz stene.

V našem programu imamo jedilno mizo Mojca, ki je prav tako kot New wave v barvi wenge in se bo lepo podala v prostor. Nad mizo si privoščite lep lestenec, ki bo ta del prostora poživil. Da ne bo preveč črnine, bi k mizi priporočala stole v kombinaciji aluminijastih nog in belega lesenega sedala z naslonjalom. Za dnevni del priporočam klubsko mizo Mojca, da se en element prenese tudi v ta del prostora in s tem nekako poveže.

Stene pustite v tem delu v beli barvi, saj boste prostor poživili z umetniškimi slikami in rastlinami, ki bodo v prostor vnesle naravo z vašega vrta.

Sabina Belak, oblikovalka v Brestu