Futuristična hiša, domovanje vampirske družine Cullen, "vegetarijancev" med vampirji, ki se prehranjujejo le z živalsko krvjo, je delo arhitekta Jeffa Kovela iz arhitekturnega biroja Skylab Architecture in dizajnerke notranje opreme Lucy Metcalf. Stavba z velikimi steklenimi površinami ponuja razkošen pogled na zelene površine gozda in je resnično vredna ogleda.

V nadaljevanju sage Mlada luna se notranjost hiše zamenja. Prizori, povezani z bivališčem Cullenovih, so bili posneti v arhitekturni mojstrovini arhitekta Arthurja Ericksona, ki se je pozneje odločil, da bo hišo zaradi izjemne prepoznavnosti prodal za 3,3 milijona dolarjev. V notranjosti je pet sob, ki so vse po vrsti opremljene z razkošnimi materiali.

Med snemanjem filma so opremo prilagodili potrebam vampirjev; Edward tako v svoji sobi nima postelje, temveč le kavč. Prav tako je zanimiv dekor na stenah v notranjosti hiše. Ker se njeni prebivalci ne starajo, svojim fotografijam ne namenjajo posebne pozornosti, zato stene krasijo z barvnimi rastri in drugim dekorjem.

Okolico hiše krasijo velik bazen in redke rastlinske vrste. Vsi, ki ste film gledali, pa se najbrž še dobro spomnite, kako navdušena je bila Bella nad bivališčem Cullenovih.

Fotogalerijo si oglejte tukaj.