Tradicionalne papirnate tapete, ki so bile priljubljene v sedemdesetih letih, so navzoče še danes, vendar še daleč niso edini izbor. Pojavljajo se namreč tapete vseh mogočih vrst materialov, papirja, tkanin, naravnih in umetnih vlaken, prav tako tiste s kristali, perjem, čipkami, metalizirane, z raznimi okraski in dodatki, reliefnimi strukturami ter neskončno veliko motivi.

tapete1.jpg

Moderni, klasični, romantični, vintage in povsem dizajnerski pristop je mogoče zaslediti pri vseh večjih proizvajalcih. Najdemo lahko posebne vzorce in materiale, namenjene posebno za spalnice, dnevne sobe, otroške in mladinske sobe, hodnike ter tudi za kopalnice, salone, hotele in restavracije, razlikujejo pa se seveda tako v standardih kot kakovosti. Cene so zato zelo različne; za nekatere tapete velikih dizajnerskih imen je treba kar globoko seči v žep, medtem ko je izjemno kakovostne manj znanih proizvajalcev mogoče dobiti za znatno manj denarja.

tapete2.jpg

Vedno bolj stremimo k idealnemu urejanju prostora, in to ne glede na to, ali gre za vsakdanjo, običajno notranjo opremo ali za vrhunske luksuzne kreacije. Vzorci s tapet se namreč pojavljajo tako na zavesah in prevlekah sedežnih garnitur kot preprogah, ki skupaj predstavljajo usklajeno ureditev doma.