Barvne kombinacije, ki so moderne letos, so morda na prvi pogled nekoliko provokativne. A samo na prvi pogled. Bistvo je v podrobnostih – v izbranih materialih, vzorcih, razmerjih in kombinacijah, pa najsi govorimo o pohištvu, dekorativnih dodatkih, oblačilih, hrani ali stenah.

Barve romantičnega juga

jub.jpg

Kombinacijo naravnih odtenkov (odtenkov zemlje, kamna, grafita, peska), dopolnjujeta močna oranžna barva, polna življenja in energije, ter nežna vijolična, ki predstavlja nežnost in nostalgičnost. Če niste prepričani v vijolično na vaših stenah, poskusite barvno kombinacijo ujeti s šopkom vijolic.
Te barvne kombinacije so primerne za ljudi, ki so močno povezani z naravo in radi posegajo po naravnih materialih tudi pri izbiri pohištva in oblačil ter biološko pridelanih izdelkih.

jub4.jpg

Barve prebujajočega se jutra

jub1.jpg

Barvna paleta vodnih barv, od morsko modrih, azurnih in peščenih, do skoraj prosojnih barv gorskih slapov. Kombinacije barv odražajo umirjenost in predanost trenutku, najsi bo to v kopalnici, kuhinji ali v spalnici. Poudarjajo močno povezanost z naravo. Odlične barve za kombinacijo z naravnimi materiali kot so kamen, kovina ali keramika, pa tudi les, še posebej star ali neobdelan.

Da vse skupaj ne deluje prehladno, naj poskrbijo materiali tkanin v prostoru, še posebej lan ali grobi bombaž. To je barvna kombinacija za večne romantike, ki ljubijo morje in mir, a tudi pustolovščine na morju.

jub6.jpg

Kontrastne barve hladnega severa

jub2.jpg

Zelo drzna barvna kombinacija, ki požene kri po žilah. Močni odtenki modre, vijolične in rdeče so zelo vpadljivi. Te barve dosežejo posebno močen učinek, če imamo temna tla in močno, temno pohištvo (črno, vijolično, temno rjavo). Prostor poživijo in omehčajo nežni pastelni odtenki (rumene, rumeno-zelene in vijolične). Za manj drzno kombinacijo lahko izberemo pastelno ali celo belo osnovo in močne barve uporabimo kot dodatek.

jub7.jpg


Te barvni odtenki dopuščajo najrazličnejše kombinacije naravnih in umetnih materialov, starih in modernih slogov in so primerni za tiste, ki si upajo eksperimentirati.

jub5.jpg

Barve žgočega pozno popoldanskega sonca

jub3.jpg

Barvna kombinacija, ki odraža bogastvo in dovršenost. Sestavljajo jo tople in močne barve. Barve zahtevajo medsebojno prepletanje, dovoljenih je veliko dodatkov, kot so zavese, baldahin, tapete… Nepogrešljiv dodatek so zlato, srebro ali baker ter vse, kar se sveti (tudi npr. stekleni kristalčki ali ogledalca). Prav tako lahko v te barvne kombinacije odlično vključimo starinske predmete.

tip4.jpg


To je prava kombinacija barv za ljubitelje polnega življenja, dogodivščin, dobre hrane in udobja.

morocco.jpg